Вчерашната коронация на крал Чарлз III е била гледана от над

...
Вчерашната коронация на крал Чарлз III е била гледана от над
Коментари Харесай

Над 14 милиона зрители са гледали коронацията на крал Чарлз III по телевизия BBC

Вчерашната коронация на крал Чарлз III е била гледана от над 14 милиона души по телевизия BBC, оповестиха от корпорацията. Коронацията в събота – първата от 70 години насам – беше едвам втората, която беше излъчена по малкия екран, и първата, която беше показана цветно.

Но данните демонстрират, че гледаемостта е била доста по-ниска от предходни огромни кралски събития. Миналогодишното държавно заравяне на майката на Чарлз, кралица Елизабет II, притегли една от най-големите телевизионни аудитории в Обединеното кралство. Приблизителна междинна публика бе 26,2 милиона, гледана единствено на тв приемници, достигайки максимума от 28 милиона, в това число 18,5 милиона на BBC.

През 2011 година над 24 милиона фенове гледаха сватбата на сина на Чарлз принц Уилям по BBC.

През 1997 година над 32 милиона фенове в Обединеното кралство гледаха погребението на принцеса Даяна, първата брачна половинка на Чарлз и майката на Уилям. Коронясването на Елизабет през 1953 година се счита за пробив в радиото и радиото, защото е показано за първи път по малкия екран. Тогава към 27 милиона души са гледали и 11 милиона са слушали службата по радиото, съгласно Бъкингамския замък.

Но тогава притежаването на тв приемници не беше всеобщо. BBC беше единствената телевизия по това време. Оттогава медийният пейзаж се трансформира с още десетки канали, както и онлайн услуги, услуги по поръчка и стрийминг.

Коронацията на Чарлз също беше излъчена онлайн от комерсиалния канал ITV, който започва единствено две години след коронацията на Елизабет, и други, в това число Sky News. Няма обаче техни данни за гледаемостта на коронацията на 6 май.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР